Dåserydderen logo

Årets Panthelte-konkurrence

Er I den klasse, der samler flest tomme dåser og flasker på 1 måned?

Hvert efterår kan 0. – 4. klassetrin tilmelde sig konkurrencen og online registrere, hvor mange tomme flasker og dåser de samler. I takt med at barometret stiger, kan eleverne se, at de påvirker deres omverden og gør en forskel for miljø og klima hver eneste gang, de afleverer en tom dåse og flaske.

Det bliver spændende at se, hvor meget eleverne kan indsamle i år.

Skal din klasse deltage i Årets Panthelte-konkurrencen? Der er nu åbent for tilmeldinger, og du kan tilmelde din klasse her. Konkurrencen starter den 28. oktober og slutter den 4. november.

I hele konkurrenceperioden kan I indberette, hvor mange dåser og flasker I har samlet sammen, og I kan se, hvor I ligger i feltet. Hvem ved – måske bliver det jer, der vinder 2.000 kr. til klassekassen og får besøg af Sebastian Klein.

Du kan allerede nu gå ind og se nærmere på undervisningsmaterialet, som består af Dåserydderens læringsaktiviteter, spil og fagbogen ”Tom Dåse og hans genan-venner”. Det kan bruges til et undervisningsforløb om fx materialekendskab og genanvendelse af tomme flasker og dåser. Det er gratis, let at bruge, matcher elevernes alder og er fyldt med bevægelse. Desuden har vi lavet en guide til din planlægning. Vi har også allerede nu gjort et tælle-skema klar, som du kan downloade, så det er nemt at holde styr på de indsamlede flasker og dåser.