Dåserydderen logo

KONTAKT OS

 

Miljøvirksomheden Dansk Retursystem står bag Dåserydderen. Det er også os, der står bag det danske pantsystem, som hver dag henter og sorterer 3,5 millioner tomme flasker og dåser, der bliver afleveret et sted i Danmark. Vi sender emballagerne til genanvendelse, så aluminium, glas og plastik kan smeltes om og blive til nye flasker og dåser. Det er så effektivt, at 10 tomme emballager bliver til næsten 10 nye.

Genanvendelse gavner både miljø og klima, fordi det sparer på jordens råstoffer og kræver markant mindre energi end at fremstille flasker og dåser fra bunden.

Pantsystemet er så omfattende, at 9 ud af 10 solgte emballager med pant­mærke kommer retur og bliver genanvendt. Det er over 1 milliard flasker og dåser om året. Sådan skulle det gerne blive ved med at være. Derfor bruger vi kræfter på at udvikle Dåserydderen, så kommende generationer også lærer at blive samfundsansvarlige borgere.

Vi hører gerne fra dig med ris eller ros til Dåserydderen. Måske er det netop dine idéer til emner og aktiviteter, vi gør brug af.

Vi kan kontaktes på [email protected].

Hvis din klasse gerne vil besøge Dansk Retursystems fabrikker, kan I skrive til os på [email protected].